Hello Fresh Mobile Banner
Rabarbra- og ingefærbrioche-vaniljepudding

Rabarbra- og ingefærbrioche-vaniljepudding

oppskrift på en deilig brioche bread pudding med rabarbra og ingefær, perfekt som dessert for en søt og krydret smakopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp jordbærsyltetøy uten kjerner
  • 1/2 kopp vann
  • 1/3 kopp hakket krystallisert ingefær
  • 1 spiseskje finrevet appelsinskall
  • 1,1 kilo rabarbra (helst knallrød), endene trimmet, stilkene kuttet i 1/2-tommers biter (8 til 9 kopper)
  • 3/4 kopp sukker
  • 3 store egg
  • 1 kopp hel melk
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • Smør (til formen)
  • 8 (eller flere) skiver brioche eller eggbrød, ca. 5 x 4 tommer, kuttet på langs i to
  • Lett søtet pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 1For rhubarb: Visp syltetøy og 1/2 kopp vann i en stor, tykk stekepanne over middels varme til syltetøyet løses opp. Strø ingefær og appelsinskall over. Fordel rabarbra jevnt i pannen. La blandingen småkoke over middels varme, av og til veldig forsiktig omrøring, til rabarbraen er lett mør, men fortsatt hel, i ca. 10 minutter. Hell blandingen gjennom en stor sikt satt over en stor kjele. La renne av i 15 minutter. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk frukt og sirup separat og oppbevar i kjøleskap.
  2. 2Visp syltetøy og 1/2 kopp vann i en stor, tykk stekepanne over middels varme til syltetøyet løses opp. Strø ingefær og appelsinskall over. Fordel rabarbra jevnt i pannen. La blandingen småkoke over middels varme, av og til veldig forsiktig omrøring, til rabarbraen er lett mør, men fortsatt hel, i ca. 10 minutter. Hell blandingen gjennom en stor sikt satt over en stor kjele. La renne av i 15 minutter. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk frukt og sirup separat og oppbevar i kjøleskap.
  3. 3Til puddingen: Forvarm ovnen til 175°C. Visp sukker og egg i en middels bolle. Ha melk og fløte i en tykk, middels kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Kok opp over middels varme. Tilsett gradvis den varme fløteblandingen i eggeblandingen under visping for å lage en jevn eggekrem. Smør en 33 x 23 x 5 cm oval ildfast form. Legg nok brødskiver i bunnen til å dekke (det vil bli noen mellomrom mellom skivene). Fordel halvparten av rabarbraen jevnt over. Gjenta med brød og rabarbra. Hell eggekremen over. Sett formen i en langpanne. Tilsett nok varmt vann i langpannen til å