
Nordafrikansk biffgryte
oppskrift på nordafrikansk oksegryte med krydder, grønnsaker og saftig kjøtt. perfekt for en smakfull middag til hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/4 pund storfekjøtt til gryterett, skåret i 2 cm store terninger
- 2 løk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2 spiseskjeer harissa
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- vann til å dekke
- 2 poteter, hakket
- 1 boks (410 g) hakkede tomater
Fremgangsmåte
- 1Brun storfe i en stor gryte over middels varme i 5 til 7 minutter. Tilsett løk og hvitløk; kok og rør til løken er myk, i 5 til 10 minutter. Rør inn harissa i storfe-blandingen til den er jevnt dekket; kok og rør i ytterligere 2 minutter. Krydre storfe-blandingen med salt og pepper.
- 2Hell nok vann over storfe for å dekke ingrediensene helt, og kok opp. Tilsett poteter og tomater i gryten; skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til storfe og poteter er møre, i 2 til 3 timer.