Kyllingkraft

Kyllingkraft

Lær hvordan du lager en smakfull kyllingkraft fra bunnen av. Perfekt som base for supper, sauser og risretter. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 130 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 hel kylling (3 ½ til 4 ½ pund), delt i 8 stykker
  • 2 selleristenger
  • 2 gulrøtter
  • 2 mellomstore løk, uten skrell, trimmet og delt i to
  • 6 ferske persiljestilker (uten blader)
  • 1 tyrkisk eller ½ California-laurbærblad
  • 8 hele svartpepperkorn
  • 4 liter kaldt vann
  • 1 ½ teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp alle ingrediensene i en stor gryte på 8–10 liter og fjern skummet. Skru ned varmen og la det småkoke forsiktig, uten lokk, og fjern skum av og til, i 3 timer. Ta ut kyllingen, og sil deretter kraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og kast faststoffene. Hvis du skal bruke kraften med en gang, fjern og kast eventuelt fett som legger seg på overflaten. Hvis ikke, avkjøl kraften helt uten lokk, deretter sett den i kjøleskapet, dekket, og fjern det stivnede fettet før bruk.
  2. 2Kok opp alle ingrediensene i en stor gryte på 8–10 liter og fjern skummet. Skru ned varmen og la det småkoke forsiktig, uten lokk, og fjern skum av og til, i 3 timer.
  3. 3Ta ut kyllingen, og sil kraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle, og kast faststoffene. Hvis du skal bruke kraften med en gang, fjern og kast eventuelt fett som legger seg på overflaten. Hvis ikke, avkjøl kraften helt uten lokk, deretter sett den i kjøleskapet, dekket, og fjern det stivnede fettet før bruk.