Squashsalat
oppskrift på squash salat med ferske ingredienser, perfekt for sommermåltider. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 små zucchini og 2 små gule squash, endene trimmet
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 3 spiseskjeer extra virgin olivenolje
- 1 stor bunt ruccola, trimmet, vasket og tørket
- 1 stor moden tomat, kjernet ut
- 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Kutt zucchini og squash i tynne skiver på skrå; legg dem i en bolle.
- 2Lag dressingen: Visp sammen eddik, sennep, salt og pepper i en bolle. Hell sakte i oljen mens du visper kontinuerlig til dressingen tykner. Vend inn squashen. La det hvile i 10 minutter.
- 3Legg ruccola i en salatbolle. Kutt tomaten i to på langs, og deretter i veldig tynne båter; strø dem over grøntene.
- 4Før servering, øs squash og dressing over ruccolaen. Strø over persille og krydre med salt og pepper. Server umiddelbart, og vend forsiktig i salaten ved bordet.