Kalv Cordon Bleu
Lær hvordan du lager klassisk veal cordon bleu med sprø skorpe og saftig innmat. En perfekt hovedrett som imponerer enhver gjest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 stk. kalvekjøttskiver (ca. 1/8 tomme tykkelse; også kalt scaloppine; alle like store, ca. 70 g hver)
- 1 stk. (ca. 225 g) Gruyère
- 4 skiver (ca. 1/8 tomme tykkelse) stekt skinke, for eksempel Virginia
- 1 kopp vanlig tørr brødsmule
- 2 teskjeer salt
- 3/4 teskje svart pepper
- 3/4 kopp hvetemel
- 2 store egg
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Spesialutstyr: kjøtthammer; ostehøvel
- Pynt: sitronbåter; friske persillekvister
Fremgangsmåte
- 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdt linjeskift og punktsetting:
- 2---
- 3Hvis kotelettene er tykkere enn 1/8 tomme, bank dem flate mellom plastfolieark med den flate siden av kjøtthammeren. Bruk en ostehøvel og skjær nok ost til å lage en dobbel lag for hver av de fire kotelettene. Tørk to koteletter av samme form godt, og legg én kotelett på en arbeidsflate. Legg én skive skinke på koteletten, og trim skinken slik at det er en 1/4-tommers kant av kalv rundt skinken. Legg deretter en dobbel lag ost på skinken, og legg den andre koteletten oppå. Bank forsiktig en 1/4-toms kant rundt ytterkanten av kotelettene for å forsegle kalvesandwichen. Lag tre flere sandwicher på samme måte. Dekk en bakeplate med bakepapir. Rør sammen brødsmuler, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor, grunn bakefat. Rør sammen melk, 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en annen stor bakefat. Visp sammen egg, resten av 1/4 teskje salt og resten av 1/4 teskje pepper i en tredje stor bakefat. Dypp én kalvesandwich i melken, og rist av overflødig væske. Dypp den deretter i egget for å dekke, la overflødig renne av, og vend den i brødsmulene, og trykk lett for å få dem til å feste seg. Overfør den dekkede sandwichen til en rist som står på en bakeplate. Dypp og dekk de resterende sandwicher på samme måte. La dem stå i kjøleskapet, uten å dekke til, i 1 time, og la dem hvile ved romtemperatur i 30 minutter før koking. Varm opp 1 spiseskje smør og 1 spiseskje olje i en tung 12-tommers stekepanne over moderat høy varme til skummet legger seg. Legg i to kalvesandw