Balsamiske korte ribber
oppskrift på balsamic short ribs som er saftig, smakfull og perfekt for en deilig middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 195 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 1/2 pund storfe short ribs
- Havsalt og knust svart pepper
- 2 rødløk, delt i båter
- 8 hvitløksfedd, skrelte
- 6 kvister oregano
- 1 1/2 kopper balsamicoeddik
- 1 (14 unser) boks hakkede tomater
- 4 1/4 kopper storfefond
- 1 kopp små basilikumblader
- 1 spiseskje finrevet sitronskall
- 1 hvitløksfedd, knust
- 1 teskje ekstra jomfru olivenolje
- Havsalt og knust svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor, dyp, tung gryte over middels høy varme. Strø ribbeina med salt og pepper, og kok i 4–5 minutter på hver side eller til de er godt brune. Ta dem ut av gryten og sett til side. Tørk av gryten med tørkepapir, tilsett løk og hvitløk, og kok i 5 minutter eller til de er gylne. Legg ribbeina tilbake i gryten sammen med oregano, eddik, tomater, kraft, salt og pepper. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke i 2 1/2–3 timer eller til storfekjøttet er veldig mørt. Ta ribbeina ut av gryten og hold dem varme. Sil av kraften og fjern fettet fra overflaten. Hell den over i en kjele og la det småkoke på høy varme i 5–10 minutter eller til sausen har tyknet.
- 2For å lage basilikum-gremolata, ha basilikum, sitrusskall, hvitløk, olje, salt og pepper i en bolle og bland godt.
- 3Fordel ribbeina på tallerkener og øs sausen over. Topp med gremolata før servering.