Artisjokker fylt med pancetta og persille
oppskrift på fylte artisjokker med sprø pancetta og fersk persille - en smakfull forrett som imponerer gjestene. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 sitroner, delt i to
- 4 store artisjokker
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 3 unser pancetta,* finhakket
- 1/2 kopp hakket fersk italiensk persille
- 2/3 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Press saften fra 1 sitron i en stor bolle med kaldt vann; tilsett 2 sitronhalvdelar. Kutt av stilken på 1 artisjokk; skjær stilken i 1/4-tommers tykke skiver. Legg skivene i sitronvannet. Begynn ved bunnen av artisjokken, bøy de ytre bladene bakover; knekke av hvor bladene knekker naturlig, og la de møre gule-grønne bladene sitte igjen. Bruk en grønnsaksskreller til å trimme utsiden av bunnen til ingen mørkegrønne områder gjenstår. Gni de kuttede overflatene med de resterende sitronhalvdelene. Kutt av den øverste halvdelen av artisjokken. Dra ut de lilla spissede bladene fra midten. Bruk en skje til å skrape ut den fibrøse kjernen. Legg artisjokken i sitronvannet. Gjenta med de resterende artisjokkene. Sil artisjokkene og stilkene. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tung, stor stekepanne over middels varme. Tilsett artisjokker og stilkskiver. Stek til artisjokkene er gylne, ca. 4 minutter på hver side. Fjern fra varmen. Overfør stilkskivene til en liten bolle. Bland pancetta og persille i bollen; skje blandingen inn i artisjokkene. Drypp 1 spiseskje olje over artisjokkene i pannen. Tilsett 2/3 kopp vann; kok opp. Dekk til; kok artisjokkene på middels-lav varme til kokevæsken er redusert til omtrent halvparten, ca. 25 minutter. Tilsett stilkskivene; kok i ca. 2 minutter. Server artisjokkene omgitt av stilkskivene og kokevæsken.
- 2Press saften fra 1 sitron i en stor bolle med kaldt vann; tilsett 2 sitronhalvdelar. Kutt av stilken på 1 artisjokk; skjær stilken i 1/4-tommers tykke skiver. Leg



