Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekake med ganache og pralinetopping

Sjokoladekake med ganache og pralinetopping

Lær hvordan du lager en deilig sjokoladekake med silkemyk ganache og pralinetopping. Perfekt til fest eller helg. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Ikke-stikkende vegetabilsk oljespray
  • 2. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger, romtemperert
  • 3. 1/4 kopp naturlig usøtet kakaopulver
  • 4. 1/2 kopp kokende vann
  • 5. 1 kopp hvetemel
  • 6. 1 kopp sukker
  • 7. 1/2 teskje natron
  • 8. 1/4 teskje grovt kosher-salt
  • 9. 1/4 kopp kulturmelk
  • 10. 1 stort egg
  • 11. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. 1 kopp semi-søt sjokoladechips
  • 13. 3 spiseskjeer tung kremfløte
  • 14. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 15. 3/4 kopp (pakket) mørkebrunt sukker
  • 16. 1/4 kopp tung kremfløte
  • 17. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 18. 3/4 kopp melis
  • 19. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 20. 1 kopp pecannøtter, ristet og hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. For kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm rund kakeform med non-stick spray. Legg bakepapir i formen. Spray bakepapiret. Dryss over mel, og rist av overflødig. Ha smør og kakaopulver i en middels stor bolle. Hell over 1/2 kopp kokende vann; rør om. La stå i 2 minutter; visp til det er jevnt. Visp mel, sukker, natron og grovt salt i en annen middels stor bolle. Visp inn kulturmelk, egg og vanilje i en stor bolle. Rør gradvis inn kakaoblandingen i kulturmelkblandingen; visp til glatt. Tilsett melet i tre omganger, og visp mellom hver tilsetning ( røren vil være tynn). Hell røren i den forberedte formen. Stek kaken til en kakepinne kommer ut ren, ca. 30 minutter. La den avkjøle i formen i 10 minutter. Bruk en kniv til å løsne kaken fra kantene. Vend den ut på en rist; fjern formen og bakepapiret. La den avkjøle helt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm rund kakeform med non-stick spray. Legg bakepapir i formen. Spray bakepapiret. Dryss over mel, og rist av overflødig.
  3. 33. Ha smør og kakaopulver i en middels stor bolle. Hell over 1/2 kopp kokende vann; rør om. La stå i 2 minutter; visp til det er jevnt. Visp inn mel, sukker, natron og grovt salt i en annen middels stor bolle. Visp inn kulturmelk, egg og vanilje i en stor bolle. Rør gradvis inn kakaoblandingen i kulturmelkblandingen; visp til glatt. Tilsett melet i tre omganger, og visp mellom hver tilsetning ( røren vil være tynn). Hell røren i den forberedte formen.
  4. 44. Stek kaken til en testpinne kommer ut ren, ca. 30 minutter. La den avkjøle i formen i 10 minutter. Bruk