Sjokoladekake med ganache og pralinetopping
Lær hvordan du lager en deilig sjokoladekake med silkemyk ganache og pralinetopping. Perfekt til fest eller helg. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. Ikke-stikkende vegetabilsk oljespray
- 2. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger, romtemperert
- 3. 1/4 kopp naturlig usøtet kakaopulver
- 4. 1/2 kopp kokende vann
- 5. 1 kopp hvetemel
- 6. 1 kopp sukker
- 7. 1/2 teskje natron
- 8. 1/4 teskje grovt kosher-salt
- 9. 1/4 kopp kulturmelk
- 10. 1 stort egg
- 11. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 12. 1 kopp semi-søt sjokoladechips
- 13. 3 spiseskjeer tung kremfløte
- 14. 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 15. 3/4 kopp (pakket) mørkebrunt sukker
- 16. 1/4 kopp tung kremfløte
- 17. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 18. 3/4 kopp melis
- 19. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 20. 1 kopp pecannøtter, ristet og hakket
Fremgangsmåte
- 11. For kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm rund kakeform med non-stick spray. Legg bakepapir i formen. Spray bakepapiret. Dryss over mel, og rist av overflødig. Ha smør og kakaopulver i en middels stor bolle. Hell over 1/2 kopp kokende vann; rør om. La stå i 2 minutter; visp til det er jevnt. Visp mel, sukker, natron og grovt salt i en annen middels stor bolle. Visp inn kulturmelk, egg og vanilje i en stor bolle. Rør gradvis inn kakaoblandingen i kulturmelkblandingen; visp til glatt. Tilsett melet i tre omganger, og visp mellom hver tilsetning ( røren vil være tynn). Hell røren i den forberedte formen. Stek kaken til en kakepinne kommer ut ren, ca. 30 minutter. La den avkjøle i formen i 10 minutter. Bruk en kniv til å løsne kaken fra kantene. Vend den ut på en rist; fjern formen og bakepapiret. La den avkjøle helt.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm rund kakeform med non-stick spray. Legg bakepapir i formen. Spray bakepapiret. Dryss over mel, og rist av overflødig.
- 33. Ha smør og kakaopulver i en middels stor bolle. Hell over 1/2 kopp kokende vann; rør om. La stå i 2 minutter; visp til det er jevnt. Visp inn mel, sukker, natron og grovt salt i en annen middels stor bolle. Visp inn kulturmelk, egg og vanilje i en stor bolle. Rør gradvis inn kakaoblandingen i kulturmelkblandingen; visp til glatt. Tilsett melet i tre omganger, og visp mellom hver tilsetning ( røren vil være tynn). Hell røren i den forberedte formen.
- 44. Stek kaken til en testpinne kommer ut ren, ca. 30 minutter. La den avkjøle i formen i 10 minutter. Bruk