
Sachertorte
Lær hvordan du lager den perfekte sachertorte, en rik og smakfull sjokoladekake med aprikosfyll og sjokoladetrekk. En klassisk dessert som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 4 ½ unser kvalitets bittersøt sjokolade, finhakket
- 9 spiseskjeer (1 stang pluss 1 spiseskje) usaltet smør, romtemperert
- 1 kopp melis
- 6 store egg, separert, romtemperert
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- ½ kopp sukker
- 1 kopp hvetemel (skje forsiktig i koppen og jevn ut toppen)
- 1 kopp aprikosglasur
- Små porsjoner sjokoladeglasur
- Søtet pisket krem til servering
Fremgangsmåte
- 1For å lage kaken: Plasser en rist i midten av ovnen og varm opp til 200°C. Smør en 23 cm rund springform lett, og dekk bunnen med et rundt ark bakepapir eller voksark. Dryss sidene av formen med mel og rist av overflødig mel.
- 2I den øverste delen av et dobbelkoker over veldig varm, men ikke kokende, vann, eller i en mikrobølgeovn på middels effekt, smelt sjokoladen. Fjern fra varmen eller ovnen, og la den stå, rør om ofte, til den er avkjølt.
- 3Pisk smøret i en stor bolle med en kraftig håndmixer utstyrt med flatpisker på middels-høy hastighet til det er glatt, ca. 1 minutt. På lav hastighet, pisk inn melis. Sett hastigheten tilbake til middels-høy og pisk til lys i farge og tekstur, ca. 2 minutter. Pisk inn eggeplommene, én av gangen, og skrap ned sidene av bollen. Rør inn sjokoladen og vaniljen.
- 4Pisk eggehvitene og sukkeret i en stor bolle med en håndholdt elektrisk mikser på høy hastighet til de danner myke, blanke topper. Ikke overpisk. Vend inn omtrent en fjerdedel av de piskede eggehvitene i sjokoladeblandingen for å lette den, og vend deretter inn resten av eggehvitene forsiktig, slik at det fortsatt er noen synlige striper av hvit. Sikt over halvparten av melet og vend inn med en stor ballongvisp eller slikkepott. Gjenta med resten av melet.
- 5Fordel jevnt i formen. Stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 45 minutter. (Kaken vil heve seg i midten.) Avkjøl på en rist i 10 minutter. Fjern sidene av formen, og snu kaken opp ned på risten. Fjern bakepapiret, og snu den igjen på en annen rist for å få den rett opp. Avkjøl helt.
- 6For å montere: Bruk en lang