Hello Fresh Mobile Banner
Blåbær- og mandeltærte

Blåbær- og mandeltærte

oppskrift på en deilig blåbær-mandeltart, perfekt som dessert i sommermånedene. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 4 1/2 pint med ferske blåbær
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 spiseskje fersk sitronjuice
  • 2 store eggeplommer
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 teskje revet sitronzest
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer skivede mandler, lett ristet
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 1 stor eggeplomme
  • 1/4 teskje mandelessens
  • 1/2 kopp ripsgele

Fremgangsmåte

  1. 1Fylling: Kombiner 2 kurver bær, sukker og sitronsaft i en tung, middels stor kjele. Mos bærene grovt. Rør over middels høy varme til sukkeret løses opp og blandingen koker og tykner, ca. 7 minutter. Visp eggeplommer og maisstivelse i en middels bolle. Rør gradvis inn halvparten av den varme bærblandingen; hell tilbake i kjelen. Rør over middels høy varme til blandingen koker og tykner, ca. 3 minutter. Visp inn smør og sitrusskall. Overfør fyllet til en bolle. Dekk til og avkjøl over natten.
  2. 2Fylling: Kombiner 2 kurver bær, sukker og sitronsaft i en tung, middels stor kjele. Mos bærene grovt. Rør over middels høy varme til sukkeret løses opp og blandingen koker og tykner, ca. 7 minutter. Visp eggeplommer og maisstivelse i en middels bolle. Rør gradvis inn halvparten av den varme bærblandingen; hell tilbake i kjelen. Rør over middels høy varme til blandingen koker og tykner, ca. 3 minutter. Visp inn smør og sitrusskall. Overfør fyllet til en bolle. Dekk til og avkjøl over natten.
  3. 3Til paibunn: Smør lett en 23 cm stor terteform med løs bunn. Bland mel, 1/4 kopp skivede mandler, sukker og salt i en food processor til mandlene er finhakket. Tilsett smør; bruk av/på-knappen til å kutte inn til blandingen ligner grovt mel. Visp eggeplomme og mandelessens i en liten bolle; tilsett i food processoren og kjør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball; trykk ut til en flat disk. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs sidene av den forberedte formen. Prikk bunnen med en gaffel over hele; frys i 30 minutter. Forvarm ovnen til 190°C. Dekk bunnen med aluminiumsfolie