
Tsatsiki
Lær hvordan du lager en deilig tsatsiki hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør til grillmat. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 middels agurk, skrelt, uten frø og i terninger
- 1 hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp naturell yoghurt (helst geit- eller fåremelk)
- pitabrød eller chips
Fremgangsmåte
- 1Vend agurk med 1/4 teskje salt og pepper i en sil, og la det renne av i 15 minutter. I mellomtiden finhakk og mos hvitløk til en pasta med 1/4 teskje salt, og visp deretter sammen med olivenolje, yoghurt og 1/4 teskje pepper. Klem ut overflødig vann fra agurkene med hendene, og rør deretter agurkene inn i yoghurtblandingen. Smak til med salt.
- 2Vend agurk med 1/4 teskje salt og pepper i en sil, og la det renne av i 15 minutter.
- 3I mellomtiden finhakk og mos hvitløk til en pasta med 1/4 teskje salt, og visp deretter sammen med olivenolje, yoghurt og 1/4 teskje pepper.
- 4Klem ut overflødig vann fra agurkene med hendene, og rør deretter agurkene inn i yoghurtblandingen. Smak til med salt.