Tsatsiki

Tsatsiki

Lær hvordan du lager en deilig tsatsiki hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør til grillmat. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 middels agurk, skrelt, uten frø og i terninger
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp naturell yoghurt (helst geit- eller fåremelk)
  • pitabrød eller chips

Fremgangsmåte

  1. 1Vend agurk med 1/4 teskje salt og pepper i en sil, og la det renne av i 15 minutter. I mellomtiden finhakk og mos hvitløk til en pasta med 1/4 teskje salt, og visp deretter sammen med olivenolje, yoghurt og 1/4 teskje pepper. Klem ut overflødig vann fra agurkene med hendene, og rør deretter agurkene inn i yoghurtblandingen. Smak til med salt.
  2. 2Vend agurk med 1/4 teskje salt og pepper i en sil, og la det renne av i 15 minutter.
  3. 3I mellomtiden finhakk og mos hvitløk til en pasta med 1/4 teskje salt, og visp deretter sammen med olivenolje, yoghurt og 1/4 teskje pepper.
  4. 4Klem ut overflødig vann fra agurkene med hendene, og rør deretter agurkene inn i yoghurtblandingen. Smak til med salt.