Kongekylling kokt i yoghurt
Oppdag hvordan du lager saftig og smakfull royal chicken i yoghurt. En enkel og elegant oppskrift for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp naturell yoghurt
- 1 teskje salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje malt koriander
- 1/4 teskje cayennepepper, eller etter smak
- 1/4 kopp finhakket frisk koriander (kinesisk persille, frisk grønn koriander)
- 1,6 kg kylling, delt i serveringsstykker
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 8 kardemommekapsler
- 6 hele nellikspiker
- 5 cm kanelstang
- 3 laurbærblad
- 2 1/2 spiseskje skåldede, skårede mandler
- 2 1/2 spiseskje gullraisiner
Fremgangsmåte
- 1Ha yoghurten i en bolle. Pisk den lett til den er glatt og kremet. Tilsett 1/2 teskje salt, litt svart pepper, malt spisskummen, malt koriander, cayennepepper og koriander. Bland godt og sett til side. Bruk den resterende 1/2 teskjeen salt til å krydre kyllingbitene på begge sider, og strø over litt nykvernet svart pepper. Ha oljen i en bred, helst non-stick panne og varm opp til middels høy varme. Når oljen er varm, tilsett kardemommekapsler, nellik, kanelstang og laurbærblad. Rør én gang og legg i noen av kyllingbitene, bare så mange som pannen lett kan romme i ett lag. Stek til de er gylne på begge sider og legg dem over i en stor bolle. Gjenta med alle kyllingbitene og legg dem i bollen. Ha mandler og rosiner i den samme varme oljen. Rør raskt. Mandlene skal bli gylne, og rosinene skal puffe opp, noe som skjer veldig raskt. Deretter legger du kyllingen og dens oppsamlede saft tilbake i pannen. Tilsett den krydrede yoghurten. Rør om til det blander seg og la det småkoke. Dekk til, skru ned varmen, og la det småkoke forsiktig i 20 minutter, med omrøring en eller to ganger underveis. Fjern lokket, skru opp varmen litt, og la sausen koke inn til den er tykk og nesten fester seg til kyllingbitene. Vend kyllingbitene forsiktig underveis.