Go Girl Hot Szechwan Chicken

Go Girl Hot Szechwan Chicken

Lær hvordan du lager den deilige og krydrede hot szechwan chicken. Perfekt for de som liker sterk mat og spennende smaker. En enkel oppskrift for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefærrot
  • 1 teskje chilipaste
  • 1/2 kopp appelsinjuice
  • 1 spiseskje sherry (valgfritt)
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 teskje hvitt sukker
  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 2 spiseskjeer kaldt vann
  • 2 spiseskjeer peanøttolje, delt
  • 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar – skåret i strimler
  • 6 grønne løk, hakket i 2,5 cm biter
  • 2 grønne paprikaer, skåret i 2,5 cm biter
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 spiseskje revet appelsinskall
  • 1/3 kopp finhakkede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle blander du hvitløk, ingefær og chilipaste. Rør sammen og sett til side. I en annen bolle blander du appelsinjuice, sherry, soyasaus, eddik og sukker. I en tredje bolle blander du maisstivelse med vannet og rører til det er oppløst.
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek kyllingen i ca. 3 minutter, til den er brunet. Ta den ut av pannen og sett til side.
  3. 3Varm opp 1 teskje olje i pannen og stek grønn løk, paprika og løk i ca. 3 minutter. Rør inn hvitløk/ingefær-blandingen og stek i 1 minutt, under konstant omrøring. Tilsett kylling og appelsinjuice-blandingen og kok under omrøring i 2 minutter. Til slutt rører du inn appelsinskall og maisstivelse-blandingen. Varm opp og rør sakte til sausen er klar og tykk. Strø over peanøtter og server.