
Hjemmelagde marshmallows
lag dine egne marshmallows hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt for dessert eller som søtt tilbehør. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Vegetabsolje til å børste formen
- Omtrent 1 kopp melis til å dekke formen og marshmallows
- 3 (1/4-unse) pakker med gelatinpulver uten smak
- 1 1/2 kopper sukker
- 1 kopp lys mais sirup
- 1/4 teskje salt
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- Kakespade; en 23 cm kvadratisk bakeform; finmasket sikt; en stor kjøkkenmaskin på 4 1/2 liter eller større utstyrt med visp; sukkertemperaturmåler
Fremgangsmåte
- 1Smør bunnen og sidene av en 23 cm kvadratisk bakeform med vegetabilsk olje. Bruk en liten, finmasket sikt og dryss rikelig med melis over formen, og rør ut eventuelt overskudd. Ha 1/2 kopp vann i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Strø gelatin over vannet og rør kort for å sikre at all gelatinen er i kontakt med vannet. La det mykne mens du lager sukkersirupen. I en tykk kjele på 3 til 4 liter, bland sukker, mais sirup, salt og 1/2 kopp vann. Sett på middels varme og kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Sett et sukkertermometer i den kokende sukkersirupen og la det koke videre (kulturen kan skumme opp, så skru ned varmen litt hvis nødvendig), uten å røre, til termometeret viser 115°C (myk ball-stage). Ta kjelen av varmen og la den stå kort tid til boblene avtar noe. Med maskinen på lav hastighet, hell den varme sukkersirupen i den mykne gelatinen i en tynn stråle langs sidene av bollen. Øk gradvis hastigheten til høy og pisk til marshmallowen er veldig tykk og danner en tykk bånd når vispen løftes, ca. 5 minutter. Rør inn vaniljen. Skrap marshmallowen over i den forberedte formen (den vil være veldig klissete) og bruk fuktige fingertupper til å jevne ut og glatte overflaten. La den stå, uten lokk, i romtemperatur til overflaten ikke lenger er klissete, og du kan forsiktig trekke marshmallowen bort fra sidene av formen med fingertuppene, minst 4 timer eller over natten. Dryss en skjærefjøl med melis. Bruk en gummaspatel til å løsne sidene av marshmallowen fra kanten av formen (bruk spatelen til å løsne den fra bunnen hvis nødvendig) og snu den opp ned på skjærefjølen. Dryss toppen med melis. Pensle en lang, tynn kniv eller en kok