For å lage en utmerket kirsebærlikør

For å lage en utmerket kirsebærlikør

lær hvordan du lager en deilig kirsebærlikør med denne enkle oppskriften. perfekt for sommerfest eller som gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
drikke

Ingredienser

  • 1. 10 til 11 pund ferske surkirsebær, helst Morello, eller 3 glass (1 pund 9 unser) hermetiske Morello-kirsebær
  • 4 kopper brandy
  • 3 kopper sukker, pluss mer etter behov
  • 2 kanelstenger, knust i biter
  • 2 til 3 nellikspiker
  • 1 (1/4 tomme) fersk hel muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern steinen fra kirsebærene, del dem i to, og legg dem i en stor bolle. Bruk en potetmoser og mos forsiktig frukten for å få ut så mye juice som mulig. Sil juicen gjennom en stor finmasket sil, og press frukten med en robust skje. (Du skal ha omtrent 8 kopper.) Sett de moste kirsebærene til side i fryseren eller kjøleskapet for senere bruk. Hvis du bruker hermetiske kirsebær, sil av væsken og sett den til side før du deler og moser kirsebærene. Tilsett eventuelt presset juice i den reserverte væsken fra glasskrukken.
  2. 2I en glasskrukke på ett gallon med lokk, bland juicen med brandy og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Sett på lokket, og la den stå i kjøleskapet i 24 timer, av og til rør eller rist forsiktig i krukken.
  3. 3Kok opp 2 kopper av juicen på middels varme. Smak på den søtede juicen, og tilsett mer sukker om ønskelig. Rør inn kanelstenger, nellikspiker og muskatnøtt. Dekk til, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Ta av varmen, og la det avkjøle til romtemperatur. Sil av krydderne og kast dem.
  4. 4Rør den krydrede juicen tilbake i glasskrukken sammen med den reserverte søtede juicen. Sett på lokket løst, og la den stå i minst 2 uker før servering, av og til forsiktig rist i krukken.
  5. 5Server ved romtemperatur i små cordial- eller vinglass. Oppbevar resten av kirsebærbouncen i kjøleskapet.