
For å lage en utmerket kirsebærlikør
lær hvordan du lager en deilig kirsebærlikør med denne enkle oppskriften. perfekt for sommerfest eller som gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
drikke
Ingredienser
- 1. 10 til 11 pund ferske surkirsebær, helst Morello, eller 3 glass (1 pund 9 unser) hermetiske Morello-kirsebær
- 4 kopper brandy
- 3 kopper sukker, pluss mer etter behov
- 2 kanelstenger, knust i biter
- 2 til 3 nellikspiker
- 1 (1/4 tomme) fersk hel muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Fjern steinen fra kirsebærene, del dem i to, og legg dem i en stor bolle. Bruk en potetmoser og mos forsiktig frukten for å få ut så mye juice som mulig. Sil juicen gjennom en stor finmasket sil, og press frukten med en robust skje. (Du skal ha omtrent 8 kopper.) Sett de moste kirsebærene til side i fryseren eller kjøleskapet for senere bruk. Hvis du bruker hermetiske kirsebær, sil av væsken og sett den til side før du deler og moser kirsebærene. Tilsett eventuelt presset juice i den reserverte væsken fra glasskrukken.
- 2I en glasskrukke på ett gallon med lokk, bland juicen med brandy og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Sett på lokket, og la den stå i kjøleskapet i 24 timer, av og til rør eller rist forsiktig i krukken.
- 3Kok opp 2 kopper av juicen på middels varme. Smak på den søtede juicen, og tilsett mer sukker om ønskelig. Rør inn kanelstenger, nellikspiker og muskatnøtt. Dekk til, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Ta av varmen, og la det avkjøle til romtemperatur. Sil av krydderne og kast dem.
- 4Rør den krydrede juicen tilbake i glasskrukken sammen med den reserverte søtede juicen. Sett på lokket løst, og la den stå i minst 2 uker før servering, av og til forsiktig rist i krukken.
- 5Server ved romtemperatur i små cordial- eller vinglass. Oppbevar resten av kirsebærbouncen i kjøleskapet.