Syltede hvitløksgrønnsaker

Syltede hvitløksgrønnsaker

Lær hvordan du lager deilige syltede hvitløks- og grønnsaksblandinger. En enkel oppskrift for å bevare smak og friskhet hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvitvinseddik
  • 2. 1 kopp tørr hvitvin
  • 3. 1/3 kopp sukker
  • 4. 2 teskjeer korianderfrø
  • 5. 2 teskjeer fennikelfrø
  • 6. 2 teskjeer sennepsfrø
  • 7. 1/2 teskje chiliflak
  • 8. 1 laurbærblad
  • 9. Kosher-salt
  • 10. 1 1/2 kopper hvitløksfedd (halvert hvis store)
  • 11. 2 gulrøtter, skåret i staver
  • 12. 1 fennikelfrø, renset og delt i båter (fjern bladene og sett til side)
  • 13. 6 reddiker, delt i fire
  • 14. 4 hvitløkstilker, renset (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp eddik, vin, sukker, krydder, laurbærblad og 1 spiseskje salt. Tilsett hvitløksfedd og la det småkoke i 5 minutter.
  2. 22. Legg gulrøtter, fennikelfrø og -båter, reddiker og hvitløkskapsler, hvis du bruker det, i et kvart-liters glass.
  3. 33. Hell den varme væsken over grønnsakene. La det avkjøle; dekk til og oppbevar i kjøleskapet minst over natten (helst 48 timer).
  4. 44. Fotograf: Con Poulos