
Syltede hvitløksgrønnsaker
Lær hvordan du lager deilige syltede hvitløks- og grønnsaksblandinger. En enkel oppskrift for å bevare smak og friskhet hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvitvinseddik
- 2. 1 kopp tørr hvitvin
- 3. 1/3 kopp sukker
- 4. 2 teskjeer korianderfrø
- 5. 2 teskjeer fennikelfrø
- 6. 2 teskjeer sennepsfrø
- 7. 1/2 teskje chiliflak
- 8. 1 laurbærblad
- 9. Kosher-salt
- 10. 1 1/2 kopper hvitløksfedd (halvert hvis store)
- 11. 2 gulrøtter, skåret i staver
- 12. 1 fennikelfrø, renset og delt i båter (fjern bladene og sett til side)
- 13. 6 reddiker, delt i fire
- 14. 4 hvitløkstilker, renset (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp eddik, vin, sukker, krydder, laurbærblad og 1 spiseskje salt. Tilsett hvitløksfedd og la det småkoke i 5 minutter.
- 22. Legg gulrøtter, fennikelfrø og -båter, reddiker og hvitløkskapsler, hvis du bruker det, i et kvart-liters glass.
- 33. Hell den varme væsken over grønnsakene. La det avkjøle; dekk til og oppbevar i kjøleskapet minst over natten (helst 48 timer).
- 44. Fotograf: Con Poulos