Hello Fresh Mobile Banner
Smørbraiserte vårløk med masse gressløk

Smørbraiserte vårløk med masse gressløk

oppskrift på smørdampede vårløk med rikelig med gressløk, perfekt som forrett eller tilbehør om våren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 små løk (ca. 450 gram), rotendene trimmet
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, delt
  • Koshersalt
  • 1/4 kopp hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Legg løk i en stor stekepanne, og trim toppen av de mørke bladene for å få plass. Tilsett 2 spiseskjeer smør og 1/2 kopp vann i pannen; krydre med salt. Kok opp, dekk til. Skru ned varmen og la løk småkoke til bladene er myke og løkene nesten er møre, ca. 15–20 minutter. Fjern lokket og kok, vend løkene av og til, til løkene er helt møre, ytterligere 5–8 minutter. Overfør løkene til en tallerken. La kokevæsken koke inn i pannen til den er redusert til 2 spiseskjeer, ca. 1 minutt. Ta av varmen og visp inn de resterende 2 spiseskjeene smør. Legg løkene tilbake i pannen og vend dem i sausen. Topp med gressløk.