Blomkål stekt med parmesan

Blomkål stekt med parmesan

oppskrift på parmesan-rostet blomkål som er enkel å lage, sunn og full av smak. perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 hodekål, delt i buketter
  • 1 middels løk, skivet
  • 4 kvister timian
  • 4 hele hvitløksfedd, uskrelte
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C. Kutt ett hode blomkål i buketter; vend dem på et stort stekebrett med 1 skivet middels løk, 4 timianskudd, 4 hele hvitløksfedd med skallet på, og 3 spiseskjeer olivenolje; krydre med kosher-salt og nykvernet svart pepper. Stek, vend av og til, til de er nesten møre, 35-40 minutter. Strø over ½ kopp revet Parmesan, vend godt sammen, og stek videre til blomkålen er helt mør, ytterligere 10-12 minutter.