
Blomkål stekt med parmesan
oppskrift på parmesan-rostet blomkål som er enkel å lage, sunn og full av smak. perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hodekål, delt i buketter
- 1 middels løk, skivet
- 4 kvister timian
- 4 hele hvitløksfedd, uskrelte
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. Kutt ett hode blomkål i buketter; vend dem på et stort stekebrett med 1 skivet middels løk, 4 timianskudd, 4 hele hvitløksfedd med skallet på, og 3 spiseskjeer olivenolje; krydre med kosher-salt og nykvernet svart pepper. Stek, vend av og til, til de er nesten møre, 35-40 minutter. Strø over ½ kopp revet Parmesan, vend godt sammen, og stek videre til blomkålen er helt mør, ytterligere 10-12 minutter.