Kaffe-S'mores-pai

Kaffe-S'mores-pai

Lær hvordan du lager en deilig coffee s'mores pie. En enkel og smakfull dessert med kaffe, sjokolade og marshmallows, perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 9 hele graham-kjeks, finhakket i en food processor
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss Nutella
  • 28 gram semisøt eller bittersøt sjokolade, smeltet
  • 1 ss usaltet smør, smeltet
  • 340 gram semisøt eller bittersøt sjokolade (ikke overstige 61 % kakao), finhakket
  • 2 ss (1/4 stang) usaltet smør, kuttet i 1,5 cm terninger
  • 3,25 dl kremfløte
  • 2 ss finmalt kaffebønner
  • 2 store eggehviter
  • 1/2 kopp sukker
  • Spesialutstyr: En 23 cm metall- eller glasspaiform; en kjøkkentorch (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1For grahamkjeksbunn: Bland grahamkjeks-smuler og de resterende ingrediensene i en liten bolle for å blande. Trykk blandingen jevnt utover bunnen og opp langs kantene av paiformen; sett i kjøleskapet til bunnen er fast, ca. 30 minutter.
  2. 2Bland grahamkjeks-smuler og de resterende ingrediensene i en liten bolle for å blande. Trykk blandingen jevnt utover bunnen og opp langs kantene av paiformen; sett i kjøleskapet til bunnen er fast, ca. 30 minutter.
  3. 3For kaffe-ganache: Plasser sjokolade og smør i en stor bolle. Kok opp fløte, kaffe og 2 spiseskjeer vann i en liten kjele. Ta av varmen; dekk til og la det trekke i 5 minutter. Sil fløtblandingen gjennom en finmasket sil over bollen med sjokolade og smør; kast kaffebønnene. Rør til sjokoladen er smeltet og ganachen er glatt. Hell den i den avkjølte bunnen; jevn ut toppen. Sett i kjøleskapet til den stivner, ca. 1 time.
  4. 4Plasser sjokolade og smør i en stor bolle. Kok opp fløte, kaffe og 2 spiseskjeer vann i en liten kjele. Ta av varmen; dekk til og la det trekke i 5 minutter.
  5. 5Sil fløtblandingen gjennom en finmasket sil over bollen med sjokolade og smør; kast kaffebønnene. Rør til sjokoladen er smeltet og ganachen er glatt. Hell den i den avkjølte bunnen; jevn ut toppen. Sett i kjøleskapet til den stivner, ca. 1 time.
  6. 6For marengs: Marengs. Med en elektrisk mikser med rene, tørre visper, pisk eggehvitene i en middels stor bolle til de er lette og skummende. Tilsett sukker i fire omganger, pisk i 1 minutt etter hver gang. Fortsett å piske til marengsen er stiv og blank. Skje marengsen over kaffe-ganachen; lag