
Bondens marked Quinoa-salat
oppskrift på frisk og næringsrik quinoa salat med ferske grønnsaker, perfekt for farmers' market og sommermåltider. enkel og rask å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp rå pistachio nøtter
- 225 gram grønne bønner og/eller voksbønner
- 115 gram sukkererter
- Kosher-salt
- 1/2 kopp grovhakkede friske urter (for eksempel persille, gressløk, basilikum, estragon og dill)
- 1/3 kopp olivenolje
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- Nykvernet svart pepper
- 2 små eller 1 stor brokkoli, buketter hakket (ca. 1 1/2 kopp)
- 2 kopper erteknopper (spirer)
- 1 kopp kokt quinoa (fra ca. 1/3 kopp rå)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Rist pinjekjerner på et stekebrett med høye kanter, vend dem en gang, til de er gyldne, ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem grovt. I mellomtiden koker du grønne bønner og sukkererter i en kjele med saltet kokende vann til de ikke lenger er rå, men fortsatt veldig sprø, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til en bolle med isvann, og la dem ligge til de er kalde, ca. 3 minutter. Sil av vannet, tørk dem forsiktig, og skjær dem i tynne skiver i munnfullstørrelse. Bland urter, olje, eddik, sennep og 2 ss ristede pinjekjerner i en blender, og tilsett vann, en spiseskje av gangen, hvis dressingen er for tykk, til den er glatt og har konsistens som kremfløte. Smak til med salt og pepper. Vend bønner, erter, brokkoli, erteknopper, quinoa og resten av de ristede pinjekjernene i en middels stor bolle for å blande alt. Drypp salaten med dressingen og vend igjen for å dekke alt godt; smak til med salt og pepper.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Rist pinjekjerner på et stekebrett med høye kanter, vend dem en gang, til de er gyldne, ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem grovt.
- 3I mellomtiden koker du grønne bønner og sukkererter i en kjele med saltet kokende vann til de ikke lenger er rå, men fortsatt veldig sprø, ca. 2 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre dem til en bolle med isvann, og la dem ligge til de er kalde, ca. 3 minutter. Sil av vannet, tørk dem forsiktig, og skjær dem i tynne skiver i munnfullstørrelse.
- 4Bland urter, olje, eddik, sennep og 2 ss ristede