Hello Fresh Mobile Banner
Honningkake

Honningkake

lær hvordan du lager en deilig honningkake med en enkel oppskrift. perfekt til kaffen eller som dessert. steg-for-steg guide for en perfekt kake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 1/2 kopper hvetemel (all-purpose)
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 2 teskjeer kanel
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 3 store egg
  • 1 kopp sukker
  • 1 1/4 kopper vegetabilsk olje
  • 1 kopp rent honning
  • 3/4 kopp lunkent kaffe (brygget eller instantoppløst i vann)
  • 1 1/2 teskjeer revet appelsinskall (pakket)
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer godt blandet hermetisk usøtet kokosmelk (ikke lettkokosmelk)
  • 2 teskjeer lys mais sirup
  • 115 gram bittersøt sjokolade (60 % kakao), finhakket
  • Havsalt, for eksempel Maldon (valgfritt)
  • en 25 cm Bundt-kakeform; non-stick bake spray (ryst godt før bruk; se Koks' notater); kakepinne eller trepinne for å teste kaken er ferdig

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Forvarm ovnen til 175°C med risten i midten. Spray godt med bakepapir eller smør og mel formen, inkludert midtstangen, med bakefett. Visp sammen mel, bakepulver og natron, salt og krydder i en stor bolle. Visp godt sammen egg i en annen stor bolle, og visp inn sukker, olje, honning, kaffe og revet skall til det er godt blandet. Lag en fordypning i midten av melblandingen, og hell i honningblandingen, deretter rører du med vispen til røren er glatt. Hell røren i formen (den er flytende nok til å jevne seg ut i formen), og stek i ovnen til den er sprø i overflaten og en kakepinne kommer ut ren, ca. 45–50 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist i 20 minutter. Løsne kaken forsiktig fra formen med en tynn slikkepott, og snu den opp ned på risten (se Koks' notater) og la den avkjøle helt.
  2. 2For glasur: Kok opp kokosmelk og mais sirup i en liten tykk kjele, og rør til det er godt blandet. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokolade. La sjokoladen stå i ett minutt, og rør deretter til sjokoladen er smeltet og glasuren er glatt. La glasuren stå og trekke, og rør av og til, til den tykner litt, men fortsatt er hellbar. Overfør kaken til et kakefat, og hell langsomt sjokoladeglasuren over toppen av kaken, slik at den renner ned langs sidene. Hvis ønskelig, la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet. Rett før servering, dryss lett med flaksea salt over glasuren, hvis du bruker det.
  3. 3For å lage glasuren: Kok opp kokosmelk og mais sirup i en liten tykk kjele, og rør til det er godt blandet. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen stå i ett minutt, og rør til den er smelt