Hello Fresh Mobile Banner
Bulgursalat med svarte øyne-bønner, tomater, løk og granateplesaus

Bulgursalat med svarte øyne-bønner, tomater, løk og granateplesaus

oppskrift på en frisk bulgur og svartøyede erter salat med tomater, løk og granateplesaus. perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp granateplemelasse*
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 store hvitløksfedd
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 1/2 kopper hakket løk
  • 2 kopper småkornet bulgur (ca. 280 gram)**
  • 2 kopper varmt vann
  • 3 røde jalapeñopepper, tynne skiver
  • 1 kopp hermetiske svarte øyne-bønner, skylt og drenert (fra en 440 grams boks)
  • 1 kopp hakket fersk basilikum (helst lilla basilikum)
  • 3 store grønne løk, hakket
  • 2 kopper hakkede, utkjernede og terningede plommetomater (ca. 340 gram)
  • 1/2 kopp valnøtter, ristet og hakket
  • *En tykk granateplesirup; tilgjengelig i noen supermarkeder, Midtøsten-markeder og fra Adriana's Caravan (adrianascaravan.com).
  • **Også kalt knust hvete; tilgjengelig i supermarkeder og helsekostbutikker.

Fremgangsmåte

  1. 1Til dressing: Bland granateplemelasse og olje i en liten bolle. Bruk hvitløkspresseren og press hvitløk inn i blandingen, og visp for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper.
  2. 2Bland granateplemelasse og olje i en liten bolle. Bruk hvitløkspresseren og press hvitløk inn i blandingen, og visp for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper.
  3. 3Til salaten: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 6 minutter. Tilsett bulgur og rør i 1 minutt. Hell i 2 kopper varmt vann, dekk til og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 5 minutter. Ta av varmen. Bland inn jalapeño-chili, deretter svarte øyne-bønner, basilikum og grønn løk. Dekk til pannen og la det stå i 5 minutter. Overfør bulgurblandingen til en stor bolle. Bland inn dressingen. Smak til salaten med salt og pepper. FORBEREDELSER: Kan lages 2 timer i forveien. La den stå i romtemperatur. Rett før servering, bland inn tomater og dryss over nøtter.
  4. 4Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 6 minutter. Tilsett bulgur og rør i 1 minutt. Hell i 2 kopper varmt vann, dekk til og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 5 minutter. Ta av varmen. Bland inn jalapeño-chili, deretter svarte øyne-bønner, basilikum og grønn løk. Dekk til pannen og la det stå i 5 minutter. Overfør bulgurblandingen til en stor bolle. Bland inn dressingen. Smak til salaten med salt og pepper. FORBEREDELSER: Kan lages 2 timer i forveien. La den stå i romtemperatur.
  5. 55