Bulgursalat med svarte øyne-bønner, tomater, løk og granateplesaus
oppskrift på en frisk bulgur og svartøyede erter salat med tomater, løk og granateplesaus. perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp granateplemelasse*
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 store hvitløksfedd
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/2 kopper hakket løk
- 2 kopper småkornet bulgur (ca. 280 gram)**
- 2 kopper varmt vann
- 3 røde jalapeñopepper, tynne skiver
- 1 kopp hermetiske svarte øyne-bønner, skylt og drenert (fra en 440 grams boks)
- 1 kopp hakket fersk basilikum (helst lilla basilikum)
- 3 store grønne løk, hakket
- 2 kopper hakkede, utkjernede og terningede plommetomater (ca. 340 gram)
- 1/2 kopp valnøtter, ristet og hakket
- *En tykk granateplesirup; tilgjengelig i noen supermarkeder, Midtøsten-markeder og fra Adriana's Caravan (adrianascaravan.com).
- **Også kalt knust hvete; tilgjengelig i supermarkeder og helsekostbutikker.
Fremgangsmåte
- 1Til dressing: Bland granateplemelasse og olje i en liten bolle. Bruk hvitløkspresseren og press hvitløk inn i blandingen, og visp for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper.
- 2Bland granateplemelasse og olje i en liten bolle. Bruk hvitløkspresseren og press hvitløk inn i blandingen, og visp for å blande. Smak til dressingen med salt og pepper.
- 3Til salaten: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 6 minutter. Tilsett bulgur og rør i 1 minutt. Hell i 2 kopper varmt vann, dekk til og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 5 minutter. Ta av varmen. Bland inn jalapeño-chili, deretter svarte øyne-bønner, basilikum og grønn løk. Dekk til pannen og la det stå i 5 minutter. Overfør bulgurblandingen til en stor bolle. Bland inn dressingen. Smak til salaten med salt og pepper. FORBEREDELSER: Kan lages 2 timer i forveien. La den stå i romtemperatur. Rett før servering, bland inn tomater og dryss over nøtter.
- 4Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 6 minutter. Tilsett bulgur og rør i 1 minutt. Hell i 2 kopper varmt vann, dekk til og la det småkoke til vannet er absorbert, ca. 5 minutter. Ta av varmen. Bland inn jalapeño-chili, deretter svarte øyne-bønner, basilikum og grønn løk. Dekk til pannen og la det stå i 5 minutter. Overfør bulgurblandingen til en stor bolle. Bland inn dressingen. Smak til salaten med salt og pepper. FORBEREDELSER: Kan lages 2 timer i forveien. La den stå i romtemperatur.
- 55