
Sjokoladepudding
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull sjokoladepudding med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 3/4 kopper instant sjokoladepuddingblanding, oppskrift følger
- 2 kopper melk
- 2 kopper kremfløte
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 unser holland-kakao, ca. 1 kopp
- 2 unser maisstivelse, ca. 1/2 kopp
- 6 unser melis, ca. 1 1/2 kopper
- 1 1/2 unser instant tørrmelk uten fett, ca. 1/2 kopp
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Hell 1 ¾ kopper tørr puddingblanding i en middels kjele. Tilsett melk og kremfløte, og visp for å blande. Over middels varme, kok opp blandingen under kontinuerlig, forsiktig visping. Skru ned varmen til lav og kok i 4 minutter mens du fortsatt visper. Ta av varmen og rør inn vanilje. Sil blandingen gjennom en sikt og hell den i individuelle former eller en serveringsskål på 1 ½ liter. Dekk overflaten av puddingen med plastfolie. Sett den i kjøleskapet og la den avkjøle helt før servering, ca. 4 timer.
- 3I en stor bolle eller en plastbeholder med lokk, bland kakao, maisstivelse, sukker, instant tørrmelk uten fett og salt. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil én måned.