Safrankokte pærer

Safrankokte pærer

oppskrift på saffron poached pears, en elegant dessert med safran og friskhet. perfekt for høst og vinter. enkel å lage og imponerende å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvitvin
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 1/2 teskje malt safran
  • 4. 1/2 vaniljestang
  • 5. 4 Anjou-pærer
  • 6. Friske bringebær og mynteblader til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland vin, sukker, safran og vanilje i en ikke-reaktiv kjele. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, med en stålkniv, trim bunnen av pærene slik at de står oppreist. Skrell dem, og la det være igjen en tomme med skall ved stilkenden. Med hjelp av en eplekerner eller melonballer, fjern kjernen og frøene, og arbeid deg opp fra bunnen.
  3. 33. Legg pærene i pocheringvæsken og pochér dem, dekket, i 8 til 10 minutter eller til de er så vidt myke. Ta kjelen av varmen, og la pærene avkjøles i væsken og server væsken som den er, eller la pærene avkjøles i væsken i bare en time. Ta pærene ut av sirupen, og reduser deretter sirupen til den er tykk og konsentrert; avkjøl.
  4. 44. Alternativ: Når de er avkjølt, fyll hulrommet med friske bringebær, plasser pærene oppreist i en skål, og drypp sirup rundt pærene. La bringebærene og myntebladene flyte på sirupen.