Røkt kylling med Moyo-saus

Røkt kylling med Moyo-saus

Lær hvordan du lager en smakfull rett med røkt kylling og den franske sausen moyo de poulet fume. En perfekt hovedrett for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 røkt kylling (3 1/2 pund), skinnet
  • 2. 6 mellomstore modne tomater, skrellet, frøet ut og grovhakket
  • 3. 2 mellomstore løk, tynne skiver
  • 4. 1 spiseskje peanøttolje
  • 5. 2 teskjeer soyasaus med redusert saltinnhold
  • 6. 2 habanero-chili, prikket med en gaffel

Fremgangsmåte

  1. 1Vask den kokte kyllingen, tørk den godt med papirhåndklær, og del den i serveringsstykker. Legg kyllingen og de resterende ingrediensene i en tykk gryte eller en nederlandsk ovn. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, og la det småkoke uten lokk, av og til omrøring, i 20 minutter eller til smakene har blandet seg godt og løken er mør. Når retten har oppnådd ønsket styrke (krydderhet), fjern chilibladene og sett dem til side hvis du vil servere dem separat. Server retten varm med hvit ris.