
Booze Balls
lær hvordan du lager booze balls, en populær dessert med alkohol. enkel oppskrift, tips og variasjoner for en smakfull nytelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1 kopp halv-søt sjokoladechips
- 20 sjokoladekjeks (omtrent halvparten av en 9-unse eske)
- 1/2 kopp (omtrent 15) finhakkede utpakkede tørkede plommer (også kjent som svisker)
- 1/2 kopp melis
- 1/2 kopp bourbon eller 1/3 til 1/2 kopp brandy
- 1/4 kopp søtet kondensert melk
- 1/4 kopp farget dekorasjonsstrøssel eller mer finmalt kjeks, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Legg sjokoladen i en mikrobølgesikker bolle og varm den på middels varme i 1 minutt. Rør om og gjenta til sjokoladen er smeltet, totalt omtrent 3 minutter, avhengig av mikrobølgeovnen din. Alternativt kan du sette sjokoladen i en varmebestandig bolle. Kok opp en kjele med omtrent en tomme vann og la det småkoke på lav varme. Sett bollen oppå kjelen (uten å berøre vannet). Rør av og til til sjokoladen er smeltet og glatt.
- 2Kjør kokies i en food processor til de er finmalt. (Du skal ha omtrent 1 1/2 kopp finmalt kokies.) Alternativt kan du legge kokies i en kraftig, forseglet plastpose og knuse dem med en kjevle ved å rulle over posen.
- 3Rør inn kokiekrummene, tørkede plommer, melis, bourbon og kondensert melk i sjokoladen til det er jevnt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet til blandingen er fast nok til å rulles til kuler, ca. 45 minutter.
- 4Bruk en teskje eller en liten iskremkopp til å ta opp omtrent en spiseskje av blandingen av gangen, og form den til en liten ball. Legg dem på et bakepapir eller en stor tallerken. Rull hver kule for hånd til en jevn ball.
- 5Oppbevar boozeballene i en lufttett beholder ved romtemperatur i en dag for at smakene skal sette seg. Oppbevar dem i kjøleskapet i en uke eller frys dem ned i opptil 1 måned. Rull dem i dekorasukker eller wafersmulder før servering.