
Neelys kake med kjeks og krem
Lær hvordan du lager neelys cookies and cream kake, en populær dessert med kjeks og krem. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Non-stick kokespray
- 2 kopper hvetemel, pluss mer til former
- 3/4 kopp usøtet kakaopulver
- 2 kopper sukker, granulert
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1 teskje kosher-salt
- 3 store egg, pluss 1 eggeplomme
- 1 kopp usaltet smør, smeltet
- 1 kopp kulturmelk
- 1 1/2 kopper finhakkede sjokoladekjeks
- Kjeks og kremostglasur, oppskrift følger
- 1 stang smør, myknet
- 2 (8-unse) pakker kremost, myknet
- 1 klype salt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 3/4 kopper melis
- 1 1/2 kopper finhakkede sjokoladekjeks
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Spray to 23-centimeters kakeformer med kokespray og dryss med mel.
- 3I en stor bolle, bruk en håndmikser, bland mel, kakao, sukker, bakepulver, natron og salt. Tilsett eggene og eggeplommen, én om gangen, og pisk til det er godt blandet. Tilsett deretter det smeltede smøret og bland godt. Deretter tilsetter du kulturmelk og pisker til det er glatt, ca. 2–3 minutter. Rør inn de smuldrede kokies og pisk til det er godt innarbeidet.
- 4Fordel røren jevnt i kakeformene og stek til en kakepinne kommer ut ren når den stikkes i midten, ca. 30–35 minutter. Ta ut kaken av ovnen og la den avkjøle i formene på en rist i 5 minutter. Vend kaken ut av formene og la den avkjøle helt på risten. Pynt med Kokies og kremostglasur og server.
- 5I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, bland smør og kremost til det er glatt, ca. 3 minutter. Tilsett salt og vanilje. Tilsett melis, 1/2 kopp om gangen, og pisk til det er glatt. Rør inn de smuldrede kokies. Pynt den avkjølte sjokoladekaken med Kokies og kremostglasur.