Espresso- og sjokoladepuddingkake

Espresso- og sjokoladepuddingkake

Lær hvordan du lager en deilig espresso chip poundcake. Perfekt som dessert eller til kaffen. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 pund smør
  • 2. 3/4 kopp sukker
  • 3. 2 kopper brunt sukker
  • 4. 5 egg
  • 5. 1 spiseskje vanilje
  • 6. 4 kopper mel
  • 7. 1 spiseskje bakepulver
  • 8. 1/2 spiseskje salt
  • 9. 1/8 kopp rømme
  • 10. 3/4 kopp kulturmelk
  • 11. 1 kopp espresso, flytende shot, ikke grut
  • 12. 2 kopper semisøte sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  1. 11. Rør smør, sukker og brunt sukker sammen. Start på lav hastighet til det er godt blandet, og øk deretter til høyeste hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett eggene og vaniljen i blandingen, og rør på middels hastighet til eggene er helt innarbeidet og blandet. Ikke overbland denne delen. Sikt mel, bakepulver og salt sammen, og tilsett det i blandingen. Rør til det er godt blandet. Tilsett rømme og kulturmelk, og rør til det er jevnt fordelt. Tilsett espresso, og rør til det er godt blandet. Hvis du bruker varme espressoshots, hell dem sakte i blandingen for å unngå at eggene begynner å koke. Tilsett sjokoladechips og rør inn til de er jevnt fordelt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit). Smør og mel en rund kakeform.
  3. 33. Fordel kakerøren i den forberedte formen. Sett kaken på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 1 time og 45 minutter til 2 timer, eller til en kniv stukket inn i midten kommer ut ren. Å plassere kaken på et stekebrett er bare en anbefaling for å holde ovnen ren, i tilfelle røren skulle renne over kanten av formen.
  4. 44. La kaken avkjøle, og fjern den deretter opp ned av formen. Pynt med melis.