Tartar av arktisk ørret med Pelee Island-hvitfiskkaviar, Yukon Gold-pannekake og iskrem med timian og iskvin

Tartar av arktisk ørret med Pelee Island-hvitfiskkaviar, Yukon Gold-pannekake og iskrem med timian og iskvin

Oppdag en eksklusiv oppskrift med tartar av arktisk ørret, pelee island hvitfiskkaviar, yukon gull pannekake og et hint av isvin timian. Perfekt for en raffinert forrett eller spesialanledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser skinnfri, benfri Arctic char, finhakket
  • 2. 1 unser sjalottløk, finhakket
  • 3. 1 unser kapers, finhakket
  • 4. 1 ansjossfilet, finhakket
  • 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 6. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 7. 1/2 teskje hot pepper-saus
  • 8. 1 spiseskje finhakket gressløk
  • 9. Salt og pepper
  • 10. 5 unser varme, voksaktige poteter, som Yukon Gold, moste
  • 11. 1 egg
  • 12. 1 spiseskje crème fraîche
  • 13. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 14. Salt og pepper
  • 15. 1 spiseskje usaltet smør
  • 16. 4 unser Inniskillin Ice Wine
  • 17. 1/2 teskje plukkede timianblader
  • 18. Isbitform
  • 19. 1 teskje crème fraîche
  • 20. 1 teskje kaviar
  • 21. Ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Til tartaren: Bland sammen finhakket sjalottløk, kapers, ansjos og olivenolje. Tilsett sitronsaft, hot pepper-saus og gressløk. Krydre med salt og pepper etter smak.
  2. 22. Til pannekaken: Arbeid raskt mens potetene fortsatt er varme (ikke hete!), og rør inn ett egg i potetene til det er godt blandet. Rør inn crème fraîche, deretter mel, og krydre med salt og pepper. Konsistensen skal være litt tykkere enn pannekakesmør. I en støpejernsgryte over middels høy varme, smelt smør og legg i en spiseskje med pannekakerøre. Stek pannekakene i ett og et halvt minutt på hver side. Legg dem på et kjøkkenpapir til de skal serveres.
  3. 33. Til iskrem med isvin og timian: I en bolle, visp sammen isvin og timianblader kraftig. Hell en unse isvinblanding i hver seksjon av isbitformen. Frys i én time eller til isen er akkurat frosset. Plasser isen i en liten bolle rett før servering og knus lett med en gaffel.
  4. 44. Med en ringform, plasser tartaren midt på et serveringsfat. Legg den varme pannekaken oppå tartaren, etterfulgt av en teskje crème fraîche og til slutt en teskje kaviar. Strø knust isvin rundt tartaren, og avslutt med å dryppe litt ekstra virgin olivenolje rundt retten. Server umiddelbart.