
Chile-rubbed wings
Lær hvordan du lager spennende chilirubbed wings med krydret smak. Perfekt for helgen eller selskap. Enkel oppskrift med trinn for trinn-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Vegetabsolje til smøring
- 1 1/2 spiseskje ancho-chili pulver
- 1 1/2 teskje malt spisskummen
- 1 1/2 teskje malt koriander
- 1/8 teskje malt nellik
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1,36 kg kyllingvinger, delt ved leddet, tuppene fjernet
Fremgangsmåte
- 1Plasser rackene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen og forvarm til 230 grader Celsius. Legg to bakeplater med bakepapir og pensle lett med olje. Bland chilipulver, spisskummen, koriander, nellik, 2 teskjeer salt og 3/4 teskje pepper i en stor bolle. Tilsett kyllingvingene og vend dem godt i krydderblandingen.
- 2Fordel vingene med litt avstand på de forberedte bakeplatene. Stek, vend en gang, til de er gyldne og sprø, ca. 40 minutter.
- 3Hot:
- 4Ancho chilipulver gir disse vingene en lett røykfylt smak; seriøse vingeelskere vil ønske å øke styrken.
- 5Hottere:
- 6Ha 2 jalapeños, 1/2 kopp koriander, 1/4 teskje cayennepepper, saften av 1 lime og 1 1/2 spiseskje vegetabilsk olje i en food processor og finhakk. Vend dette med vingene og la dem marinere i 2 timer. Fjern marinaden, gni inn krydder og stek som anvist, uten å bruke svart pepper.
- 7Hottest:
- 8Mariner vingene i jalapeñoblandingen (se over), og gni inn og stek som anvist. Omtrent 5 minutter før de er ferdige i ovnen, pensle med en blanding av 3 spiseskjeer honning og Sriracha-saus (sterk asiatisk chilisaus).
- 9Fotograf: Charles Masters