Cup aElotes

Cup aElotes

Lær hvordan du lager en enkel og deilig cup aelotes, perfekt som snack eller lett måltid. En sommerfavoritt med frisk smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 ører mais, fjernet skall og silke
  • 2. Rapsolje til pensling
  • 3. 1 kopp smuldret cotija-ost
  • 4. 1 kopp Poblano Crema, oppskrift følger
  • 5. 1/4 kopp ferske korianderblader, hakket, pluss ekstra til pynt
  • 6. Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 7. 6 poblanopepper, forkullet på grill eller ristet i ovn til de er svarte
  • 8. 1 1/2 kopper meksikansk crema
  • 9. 1 1/2 teskjeer agavenektar
  • 10. Saften av 1 lime
  • 11. Koshersalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Varm opp en grillpanne på middels høy varme. Pensle maisen lett med canolaolje. Grill maisen til den er lett brent, og snu den av og til, totalt 8 til 10 minutter. Sett til side for å avkjøle.
  3. 33. Skjær av kornene fra maiskolben og legg dem i en bolle. Tilsett cotijapølsen, Poblano Crema og koriander, og bland godt. Krydre med salt og pepper. Fordel blandingen i seks individuelle glass, og pynt med ekstra hakket koriander.
  4. 44. Skrell, fjern stilken og frøene fra poblanopeppene. Legg dem i en foodprocessor og kjør til de er jevne. Tilsett den meksikanske kremen, agave og limesaft, og krydre med salt og pepper. Kjør til alt er akkurat blandet. Ha i en bolle og bruk til å smøre på alt mulig.