Nektarink- og bringebærcrisp med quinoa- og mandeltopping

Nektarink- og bringebærcrisp med quinoa- og mandeltopping

Lær å lage en deilig nectarine raspberry crisp toppet med sprø quinoa- og mandeltopping. En perfekt dessert for sommeren eller høsten, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 pund modne nektariner, kjernet og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 2. 1 1/2 kopper bringebær
  • 3. 1 spiseskje arrowroot-pulver
  • 4. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 5. 1/2 kopp quinoa-flak
  • 6. 1 kopp mandelmel
  • 7. 1/2 kopp brunt riskrem
  • 8. 1/4 kopp glutenfritt havremel
  • 9. 1/2 kopp lønnesukker, pluss mer til å strø over
  • 10. En klype havsalt
  • 11. 6 spiseskjeer smeltet ekstra virgin kokosolje
  • 12. 1 spiseskje lønnesirup
  • 13. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 14. 1/2 kopp ristet mandler, hakket
  • 15. En klype kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Til fyllet: Vend nektariner, bringebær, arrowroot og vanilje i en stor bolle for å blande det godt. Overfør blandingen til en 25 cm ovnsikker stekepanne eller ildfast form, og fordel frukten jevnt.
  3. 33. Til toppingen: Vend quinoa-flak, mandelmel, ris-mel, havremel, lønnesirup og salt i en middels stor bolle for å blande det. Drypp over 4 spiseskjeer kokosolje, og rør godt. Tilsett lønnesirup og vanilje, og bland igjen. Rør inn mandlene.
  4. 44. Smuldre blandingen over frukten. Drypp over de resterende 2 spiseskjeene kokosolje, og strø over kanel og lønnesirup. Sett stekepannen på et stekebrett, og stek crispen til fruktfyllet bobler og toppingen er gyllen, ca. 45 minutter. Server varm.