
Nektarink- og bringebærcrisp med quinoa- og mandeltopping
Lær å lage en deilig nectarine raspberry crisp toppet med sprø quinoa- og mandeltopping. En perfekt dessert for sommeren eller høsten, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 2 1/2 pund modne nektariner, kjernet og skåret i 1/2-tommers skiver
- 1 1/2 kopper bringebær
- 1 spiseskje arrowroot-pulver
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp quinoa-flak
- 1 kopp mandelmel
- 1/2 kopp brunt riskrem
- 1/4 kopp glutenfritt havremel
- 1/2 kopp lønnesukker, pluss mer til å strø over
- En klype havsalt
- 6 spiseskjeer smeltet ekstra virgin kokosolje
- 1 spiseskje lønnesirup
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp ristet mandler, hakket
- En klype kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Til fyllet: Vend nektariner, bringebær, arrowroot og vanilje i en stor bolle for å blande det godt. Overfør blandingen til en 25 cm ovnsikker stekepanne eller ildfast form, og fordel frukten jevnt.
- 3Til toppingen: Vend quinoa-flak, mandelmel, ris-mel, havremel, lønnesirup og salt i en middels stor bolle for å blande det. Drypp over 4 spiseskjeer kokosolje, og rør godt. Tilsett lønnesirup og vanilje, og bland igjen. Rør inn mandlene.
- 4Smuldre blandingen over frukten. Drypp over de resterende 2 spiseskjeene kokosolje, og strø over kanel og lønnesirup. Sett stekepannen på et stekebrett, og stek crispen til fruktfyllet bobler og toppingen er gyllen, ca. 45 minutter. Server varm.