
Glassert sitron-honning kylling
oppskrift på glazed lemon honey chicken, en saftig og smakfull rett med sitron og honning. perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375 grader F.
- 22. Under kaldt rennende vann, vask kyllingen innvendig og utvendig; tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir. Krydre rikelig innvendig og utvendig med salt og pepper.
- 33. Grovhakk 2 kvister rosmarin. I en middels stor bolle, bland sammen honning, smør, hakket rosmarin, sitronsaft og sitronskall. Sett til side.
- 44. Del sitronene i to, og legg de resterende 4 kvistene rosmarin, hvitløk og løk i en bolle; fordel dette i hulrommene i de 4 fuglene. Bruk en pensel til å påføre sitron-honningglaze på utsiden av fuglene. Plasser fuglene i en stor stekeplate med rist plassert midt i ovnen. Pensle med glaze hver 15. minutt, og bruk resten av glazeen til å pensle under stekingen. Stek til et steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystet viser 180 grader F, og saften er klar når den skjæres i med en kniv, ca. 1 time. La hvile i 10 minutter før utbening. Server varm eller romtemperert.