Ricotta

Ricotta

utforsk deilige oppskrifter med ricotta, perfekt for bakverk, desserter og mer. lær hvordan du bruker ricotta i kjøkkenet for smakfulle resultater.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 4 kvart hel ku-melk
  • 2. 2 kopper geitemelk
  • 3. 2 kopper kremfløte (helst ikke ultra-pasteurisert)
  • 4. 5 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg både melken, fløten og sitronsaften i en stor, ikke-reaktiv kjele eller gryte. Skru ned varmen til lav og varm opp til 194 grader ved hjelp av et sukkertermometer, og pass på at det ikke berører bunnen eller sidene av kjelen eller gryten. Dette vil ta omtrent 2 timer. Legg et sil eller en liten sikt med osteklede. Når det dannes osteløper på overflaten av væsken, fjern dem med en skummer eller hullsleiv og overfør dem til silen. Øk varmen til middels og la det koke i 8 minutter, skum av jevnlig, til alle osteløper er fjernet og bare melkeaktig væske er igjen. La osteløpen renne av i 1 time, deretter overfør dem til en beholder og oppbevar i kjøleskapet. Fersk hjemmelaget ricotta holder seg fersk i omtrent 4 dager i kjøleskapet og kan brukes i oppskrifter.