
Jordbærgele-roulade
Lær hvordan du lager en deilig jordbærgele rull med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerfesten eller som en frisk avslutning på middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 eggehviter
- 1/2 teskje krem av tartar
- 1/4 kopp pluss 1/2 kopp sukker
- 1/4 kopp olje
- 1 teskje vanilje
- 3/4 kopp selvhevende mel, siktet
- 1/4 kopp melis, siktet
- 1 (8-unse) pakke jordbærsmakende kremost
- 1/4 kopp rømme
- 1/4 kopp jordbærsyltetøy
- 1 kopp jordbær, hakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Spray en tung, middels stor, lav, rektangulær form med kokespray. Legg bakepapir i formen, og spray også papiret.
- 3I en middels stor blandebolle, pisk eggehviter og kremortartar på middels hastighet til det blir skummende. Tilsett 1/4 kopp sukker og pisk på høy hastighet til det dannes myke topper. Sett til side.
- 4I en separat middels stor blandebolle, pisk olje og 1/2 kopp sukker på middels hastighet. Tilsett vanilje, deretter siktet mel, og bland til det er godt blandet. Vend forsiktig inn en fjerdedel av eggehvitene i røren. Deretter forsiktig inn resten av eggehvitene. Fordel røren jevnt i formen.
- 5Stek i 12 minutter, eller til kaken er lett brunet. Kaken skal sprette tilbake når den lett berøres. Mens kaken fortsatt er varm, løsne den forsiktig fra formen, og strø over litt av melis. Dekk kaken med et bakehåndkle. Vend kaken opp ned ved å legge et stort bakepapir over håndkleet og snu kaken. Fjern bakepapiret, og rull kaken inn i håndkleet. La kaken avkjøle på en avkjølingsrist mens du lager fyllet. Ikke la kaken avkjøle lenger enn nødvendig for å lage fyllet, ellers blir den for stiv til å håndtere.
- 6For fyllet, bland kremost, rømme, syltetøy og jordbær i en middels stor bolle til det er godt blandet.
- 7Rull ut kaken. Smør fyllet over kaken, og la det være en 1/2 tomme kant rundt. Rull forsiktig sammen kaken igjen.
- 8Pynt med melis.