Siciliansk ricottatart

Siciliansk ricottatart

Lær hvordan du lager en deilig sicilian ricotta tart med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller søt smårett. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 8 unser (2 staver) kald usaltet smør
  • 2. 2 kopper usøtet mel
  • 3. 1/4 kopp superfint sukker
  • 4. 1/2 teskje kosher-salt
  • 5. 1/4 kopp isvann
  • 6. 1 pund ricotta
  • 7. 4 eggeplommer
  • 8. 6 spiseskjeer sukker
  • 9. 1/4 teskje kanelpulver
  • 10. 2 dadler, hakket
  • 11. 1/2 spiseskje mandarin- eller klementin-eskall, finhakket, til pynt
  • 12. Melis, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. For tartdeigen: Denne oppskriften fungerer best med veldig kaldt smør. Skjær smøret i terninger på omtrent 1,3 cm. Siden smør mykner raskt ved håndtering, legger du terningene tilbake i kjøleskapet i minst 10 minutter mens du setter opp food processoren og samler de tørre ingrediensene. Plasser melet, sukkeret og kosher-saltet i bollen på en food processor utstyrt med stålblad. Puls et par ganger for å blande. Tilsett smøret, og vend raskt med en slikkepott for å dekke hver terning med mel. Dette forhindrer at smørterningene henger sammen og hjelper dem å brytes opp og blande seg jevnere med melet. Puls 15 ganger med korte avbrudd til smørbiter er på størrelse med små erter. Med motoren i gang, tilsett isvannet i en jevn strøm gjennom matingsrøret. Kjør maskinen i ca. 10 sekunder, og stopp før deigen blir til en fast masse. Vend innholdet i bollen ut på et ark aluminiumsfolie, og trykk eventuelle løse partikler inn i deigen. Form deigen grovt til en 18 cm stor skive. Dekk deigen med aluminiumsfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time, eller til den skal brukes. Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 dager eller fryses i opptil 2 uker. La deigen hvile i kjøleskapet til den skal brukes.
  2. 22. For tartet: Del deigen i 4 like store deler. Kjevle ut hver del på en melet overflate til sirkler på ca. 23 cm i diameter, ca. 1 cm tykk, og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. Dekk til og la deigen hvile i kjøleskapet mens du forbereder fyllet. Bland ricotta, eggeplommer, mandarinbiter, sukker og kanel i en bolle. Rør med en slikkepott til alt er godt blandet. Fordel de hakkede dadlene over tartsmonnet, og la det være en kant på