
Sitronbasilpoteter
lær hvordan du lager deilige lemonbasil poteter, en frisk og smakfull rett perfekt for sommermåltider. enkel oppskrift med sitronbasilikum.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 16 baby nye poteter, delt i to
- 2. 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 3. 1/2 kopp fersk sitronsaft, pluss 2 teskjeer
- 4. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 5. 1 teskje kosher salt, pluss ekstra til smaksetting
- 6. 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss ekstra til smaksetting
- 7. 1 teskje sitronskall
- 8. 1/4 kopp hakkede ferske basilikablad
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene, kyllingkraft, sitronsaft, 2 spiseskjeer olivenolje, 1 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper i en middels kjele. Kok opp på middels høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke til potetene er møre, omtrent 20 til 25 minutter.
- 22. Sil av vannet og ha potetene i en serveringsskål. Drypp over resten av olivenoljen. Tilsett sitronskall og 3 spiseskjeer basilikum. Vend godt sammen og pynt med resten av den hakkede basilikumen.