Masa-kornkaker med posjerte egg

Masa-kornkaker med posjerte egg

Lær hvordan du lager sprø masa corn cakes med perfekt posjert egg. En deilig og mettende frokost som passer hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 store, modne tomater (ca. 450 gram), finhakket
  • 2. 1/4 liten hvit eller rød løk, finhakket
  • 3. 1 jalapeño, finhakket (fjern frø for mindre styrke)
  • 4. 1/4 kopp fersk koriander, hakket
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 2 kopper hel melk
  • 7. 3 ss usaltet smør, skivet
  • 8. 2 kopper masa harina (mais-mel)
  • 9. Kosher-salt
  • 10. 2 ts sukker
  • 11. 1/3 kopp smuldret queso fresco eller fetaost, pluss mer til pynt
  • 12. 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 13. 8 store egg
  • 14. 1 ss hvitvinseddik
  • 15. 1 Hass-avokado, hakket, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du pocherer egg
  2. 22. Lag salsaen: Bland tomatene, løk, jalapeño, koriander og 1 teskje salt i en bolle.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200 grader.
  4. 4Lag maiskakene: Varm opp melk og smør i en liten kjele på lav varme, bare til smøret smelter. Bland sammen masa harina, 1 teskje salt, sukker og queso fresco i en stor bolle. Rør inn melken og smøret for å lage en myk deig.
  5. 5Fordel deigen i 8 porsjoner (ca. 1/4 kopp hver) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et annet bakepapir; trykk en panne oppå for å flate dem ut til skiver.
  6. 64. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor non-stick panne på middels varme. Arbeid i porsjoner og stek maiskakene til de er sprø og gylne på undersiden, ca. 3 1/2 minutt; snu dem, trykk lett med en slikkepott og kok til de er gylne på den andre siden. Fortsett med resten, og tilsett mer olje etter behov. Krydre kakene med salt; legg dem på et stekebrett og hold dem varme i ovnen mens du pocherer eggene.
  7. 75. Kok opp en dyp kjele med vann på middels-lav varme; tilsett eddik. Pocher eggene.
  8. 86. Fordel maiskakene på 4 tallerkener; topp hver med et poached egg, salsa og ost; server med avocado.
  9. 97. Fotograf: Yunhee Kim