
OnePot Caprese Pasta
Lær hvordan du lager en enkel og deilig onepot caprese pasta. Perfekt for en rask og smakfull middag, spesielt om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper hakkede tomater (ferske er best, men du kan bruke hermetiske hakkede tomater)
- 450 gram fullkornsspaghetti
- 4 kopper vann
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1 teskje olivenolje
- 1/2 kopp ferske basilikumblader, godt pakket, pluss mer til pynt, grovhakket
- 1 kopp revet mozzarellaost
- Salt og nykvernet svart pepper
- Skivet parmesanost, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Legg tomatene, spaghettien, vannet, hvitløken, rød pepperflakene, oreganoen og oljen i en stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 til 12 minutter, til pastaen er al dente, og rør av og til.
- 2Når pastaen er kokt, tar du kjelen av varmen og rører inn basilikum, mozzarella og salt og pepper etter smak. Server med parmesan hvis du bruker det.