
Bedre smørkjeks med kulturmelk
Lær hvordan du lager perfekte buttermilk biscuits med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Enkelt, raskt og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1 spiseskje sukker
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 kopp vegetabilsk fett, avkjølt og skåret i 1/2-tommers biter
- 3/4 kopp kulturmelk
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland de tørre ingrediensene sammen med en gaffel. Skjær inn smøret med en kakespade til blandingen ligner grove smuler. Lag en fordypning i midten og tilsett kulturmelk. Rør raskt de tørre ingrediensene inn i kulturmelken med hendene til en klissete deig dannes.
- 2Vend deigen ut på en melet overflate. Brett forsiktig deigen over seg selv 3 eller 4 ganger for å skape lag. Kjevle ut deigen til en tykkelse på 2 cm. Stikk ut sirkler med en 7,5 cm rund utstikker. Legg deigringene på et bakepapirkledd stekebrett. Samle sammen restene og gjenta prosessen. Lag en fordypning i midten av hver for å hjelpe toppen å heve jevnt. Pensle med smør. Stek i 15 minutter i en forvarmet ovn på 200°C til de er gyldne og gjennomstekte.