Hvitt sandwichbrød

Hvitt sandwichbrød

Lær hvordan du lager deilig hvitt sandwichbrød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller lunsj, mykt og smakfullt brød på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 1/4 teskjeer tørrgjær
  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør, smeltet, pluss mer til å smøre bollen og brødformene
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 5 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking av arbeidsflaten

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland gjær og 2 kopper varmt vann i en bakebolle og rør for å løse opp. Tilsett smør, sukker og salt. Bruk en tresleiv til å røre inn en tredjedel av melet til det blir jevnt. Tilsett en ny tredjedel av melet og rør, deretter hell det ut på et melet bord for å elte. Elt de neste 15 minuttene, og tilsett resten av melet etter hvert. Ikke la deigen bli for tørr for raskt; den skal forbli klissete. Legg deigen i en smurt bolle og dekk med plastfolie. La den heve i 1 time.
  3. 3Elt deigen i ytterligere 5 minutter, legg den tilbake i bollen og la den heve i enda en time.
  4. 4Smør to brødformer. Form deigen til to brød og legg dem i de forberedte formene. Dekk til og la dem heve i 45 minutter.
  5. 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  6. 6Stek brødene til de er gyldne på toppen og gjennomstekte, 30 til 35 minutter. Ta dem ut og avkjøl på en rist.