
Hvitt sandwichbrød
Lær hvordan du lager deilig hvitt sandwichbrød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller lunsj, mykt og smakfullt brød på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1. 2 1/4 teskjeer tørrgjær
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør, smeltet, pluss mer til å smøre bollen og brødformene
- 1 spiseskje sukker
- 2 teskjeer kosher-salt
- 5 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking av arbeidsflaten
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland gjær og 2 kopper varmt vann i en bakebolle og rør for å løse opp. Tilsett smør, sukker og salt. Bruk en tresleiv til å røre inn en tredjedel av melet til det blir jevnt. Tilsett en ny tredjedel av melet og rør, deretter hell det ut på et melet bord for å elte. Elt de neste 15 minuttene, og tilsett resten av melet etter hvert. Ikke la deigen bli for tørr for raskt; den skal forbli klissete. Legg deigen i en smurt bolle og dekk med plastfolie. La den heve i 1 time.
- 3Elt deigen i ytterligere 5 minutter, legg den tilbake i bollen og la den heve i enda en time.
- 4Smør to brødformer. Form deigen til to brød og legg dem i de forberedte formene. Dekk til og la dem heve i 45 minutter.
- 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 6Stek brødene til de er gyldne på toppen og gjennomstekte, 30 til 35 minutter. Ta dem ut og avkjøl på en rist.