
Kremet gelato
Lær hvordan du lager en deilig, kremet gelato hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens varme dager eller når du vil unne deg noe søtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 ½ kopper melk
- ½ kopp kremfløte
- ¾ kopp sukker
- 5 store eggeplommer
Fremgangsmåte
- 1I en kjele varmer du opp melken og fløten, og lar det småkoke på middels varme til det gjenstår ca. 2 kopper. I en stor bolle, bruk en visp til å piske sukkeret sammen med eggeplommene til blandingen er lys og luftig. Hell gradvis den varme melke- og fløteblandingen i eggeblandingen, mens du visper konstant.
- 2Varm opp blandingen over vannbad, og rør kontinuerlig med en visp eller tresleiv til den tykner nok til å dekke bollen. Pass på å ikke overopphete eller la blandingen koagulere. Når den har tyknet, fjern bollen fra varmen og rør i ett minutt for å sikre at blandingen er jevnt kokt. La den avkjøle til romtemperatur, dekk den til og sett den i kjøleskapet til den er helt kald, helst over natten.
- 3Kjør blandingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Server umiddelbart.