
Gammeldags smørkrokant
Lær hvordan du lager den klassiske oldfashioned butter crunch med denne enkle oppskriften. Perfekt som søtt småkaker eller gavesnad. Enkel å lage og utrolig smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For å lage smørknekken, smelt smøret i en kjele. Fjern fra varmen og rør inn sukker, mais sirup og vann. Kok opp, rør av og til, til blandingen når 150 grader Celsius på et sukkermålertermometer. Fjern fra varmen, rør inn mandler, og hell ut i en forberedt form. Fordel blandingen med baksiden av en skje slik at den dekker hele formen. Før smørknekken stivner helt, men når den er fast nok til å håndtere, heller du den ut på et stort skjærebrett dekket med bakepapir og fjerner folien. La smørknekken avkjøles helt. For å ferdigstille smørknekken, tørk av den øverste overflaten med et fuktig kjøkkenpapir for å fjerne overflødig smør, og la det tørke i noen minutter. Ha et annet skjærebrett eller baksiden av en langpanne klart til å vende kaken over på. Bruk en liten, flat metallspatel til å spre halvparten av den tempererte sjokoladen raskt over smørknekken. Strø over halvparten av de hakkede mandlene. Dekk denne ferdige overflaten med et stykke bakepapir eller folie, og plasser et annet skjærebrett eller baksiden av en stor langpanne oppå. Fjern det øverste brettet og papiret, og spre raskt resten av den tempererte sjokoladen over, samt strø på resten av mandlene (det er ikke nødvendig å tørke av den andre siden, siden den ikke har vært i kontakt med smør). Sett kaken i kjøleskapet i 20 minutter for å la sjokoladen stivne. Bryt smørknekken i biter på ca. 5 cm. Oppbevar godteriet i en metall- eller plastboks med tett lokk, og oppbevar det på et kjølig rom i opptil en uke.