
Sitron- og balsamico-marinerte rosmarinstekte grønnsaker på spyd
oppskrift på smakfulle grillede grønnsaker på spyd med sitron, balsamico og rosmarin. enkelt å lage og perfekt som forrett eller tilbehør sommeren gjennom.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 middels stor til stor zucchini, delt i to på langs, deretter skåret i 1/2-tommers skiver
- 1 middels stor til stor squash, gul, delt i to på langs, deretter skåret i 1/2-tommers skiver
- 1 pint cherrytomater, vasket og med stilkene fjernet
- 1 sitron, presset saft
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik, ca. etter eget skjønn
- 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, ca. etter eget skjønn
- Salt og pepper etter smak
- 16 stilker fersk rosmarin, 15–20 cm lange
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillpannen på høy varme.
- 2Bland zucchini, gul squash og tomater i en bolle. Dress grønnsakene med sitron, eddik og olje, salt og pepper. Bløtlegg rosmarin i en bolle med vann i 5 minutter. Tre grønnsakene på rosmarin fra bunnen av stilkene. Fyll rosmarin-stilkene og legg dem på den varme grillen. Kok i 3 eller 4 minutter på hver side. Overfør til et serveringsfat.