Ananas-kake med snudd oppned-kake

Ananas-kake med snudd oppned-kake

Lær hvordan du lager en saftig og dekorativ pineapple upside down cake. En perfekt dessert for enhver anledning, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
  • 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 7 skiver hermetisk ananas (sett til side 1/2 kopp juice til kaken)
  • 13 kandiserte kirsebær
  • 2 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/2 kopp usaltet smør, myknet
  • 1 kopp sukker
  • 2 store egg
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp av den reserverte ananasjuicen

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader. Smør sidene av en rund bakeform på 23 cm med non-stick bakefett eller smør.
  2. 2Til fyllet: Pisk sammen det smeltede smøret og brunt sukker i en liten bolle. Fordel blandingen i bunnen av den forberedte bakeformen. Arranger 6 ananasringene rundt kanten av formen og én i midten. Plasser en kirsebær i midten av hver ring, og resten mellom skivene ved kantene.
  3. 3Til kaken: Rør sammen mel, bakepulver, natron, salt, ingefær og nellik i en stor bolle. I en annen stor bolle, pisk sammen smøret og sukkeret til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen. Bruk en slikkepott og vend vekselvis inn melblandingen, fløten og ananasjuicen til det er godt blandet. Fordel røren over ananasringene og stek i 1 time, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten.
  4. 4La kaken avkjøle i formen i 5 minutter. Deretter før en metallspade forsiktig rundt kanten for å løsne kaken, legg en serveringsplate over formen, og snu kaken og platen sammen. Fjern bakeformen, og server kaken varm, gjerne med pisket krem.