Caesar Spaghetti

Caesar Spaghetti

lær hvordan du lager caesar spaghetti, en deilig og enkel rett perfekt for enhver anledning. steg-for-steg oppskrift og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund spaghetti
  • 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 3. 6 ansjossfileter, drenert
  • 4. 4 store hvitløksfedd, revet eller finhakket
  • 5. 2 teskjeer til 1 spiseskje Worcestershire-saus, vurder mengden etter eget skjønn
  • 6. 2 mellomstore hodesalat-eskarole, vasket
  • 7. 1 sitron, delt i to
  • 8. Nykvernet svart pepper
  • 9. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt, eller etter smak
  • 10. 2 store eggeplommer
  • 11. 1 kopp revet Pecorino Romano
  • 12. Salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med vann på høy varme. Når vannet koker, salte vannet. Tilsett pastaen og kok til den er nesten al dente, i henhold til pakkens anvisninger.
  2. 22. Husk: du må reservere omtrent 1 kopp av det stivelsesrike kokevannet rett før du heller av vannet.
  3. 33. Mens pastaen koker, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme og tilsett extra-virgin olivenolje. Tilsett ansjosene og kok til de har smeltet inn i oljen, ca. 2 minutter. Skru ned varmen til middels lav og tilsett hvitløk, rør i 1 minutt, deretter tilsett Worcestershire. Riv escarolen i biter og tilsett flere håndfuller av gangen, la grønnsakene visne i hvitløk-oljen. Krydre grønnsakene med rikelig med pepper og litt muskatnøtt, og press saften av 1 sitron over pannen. Tilsett det reserverte stivelsesrike kokevannet i egget i en liten bolle og visp sammen for å temperere egget. Slå av varmen og tilsett den avsilte pastaen og eggeblandingen. Rør godt for å blande alt. Tilsett halvparten av osten og vend det hele kraftig i 1 minutt. Krydre pastaen med en skvett ekstra-virgin olivenolje og overfør den til et serveringsfat. Server resten av osten ved bordet.