
Escalivada med ansjoser Rostede røde paprika og aubergine med ansjoser
oppskrift på escavivada med anchoas, grillede røde paprikaer og aubergine, perfekt for en smakfull forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 12 små auberginer (litt større enn en paprika)
- 12 røde paprika
- Ekstra jomfrolivolje, helst spansk
- 1 til 2 teskjeer havsalt
- 1 fedd hvitløk, finhakket, valgfritt
- 18 store ansjosfileter, pakket i olivenolje, helst spansk
- Modnet sherryeddik, valgfritt
- Havsalt, for eksempel Maldon, valgfritt
- Grillet, sprøtt brød med olivenolje
- Salte, salte svarte oliven
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen eller ovnen med grillelement til høy varme.
- 2Rist auberginer og røde paprika, hele, så nær varmekilden som mulig, og vend og roter hver bit med kjøkkentang for å oppnå en jevnt forkullet overflate. Skinnet på auberginene skal få en mørk, ristet farge, og paprikaene skal være forkullet med et papirtynt lag av svart. Legg de ristet grønnsakene i en glassbolle, dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til side for å avkjøle.
- 3Når de reserverte grønnsakene er avkjølt nok til å håndteres, skrell både paprikaene og auberginene. Skjær auberginene i lange strimler. Fjern frøene fra paprikaene og skjær dem i lange strimler.
- 4Bland paprikaene og auberginene i en bolle, og tilsett 2 til 3 spiseskjeer olivenolje, salt og hvitløk, hvis du bruker det. Vær forsiktig med å ikke overkrydre med salt, fordi ansjosene også er veldig salte. La det stå i minst 30 minutter.
- 5Server på individuelle tallerkener eller på et fat, familievis. Legg ansjosene over toppen av retten. Avslutt med en siste skvett olivenolje, en liten dash sherryeddik og et lett dryss av havsalt, hvis du bruker det. Server med grillet, crusty brød og noen svarte oliven.