Rå artisjokksalat, selleri og parmesan

Rå artisjokksalat, selleri og parmesan

Oppdag en frisk og smakfull artisjokksalat med selleri og parmesan. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 12 små artisjokker (ca. 450 gram), stilker trimmet
  • 1 kopp tynne skiver selleri
  • 3 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
  • 2 spiseskjeer hakket fersk mynte
  • 2 unser skivet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Visp olje og juice i en middels stor bolle. Krydre dressingen med salt og pepper. Arbeid med én artisjokk av gangen, og knekk av de ytre bladene til bare de bleke grønne bladene er igjen. Kutt 1,3 cm av toppen; trim de mørkegrønne delene rundt stilk og hjerte. Skjær tynne skiver på langs og vend dem i dressingen. Gjenta med de resterende artisjokkene. Bland inn selleri og de øvrige ingrediensene. Krydre med salt og pepper. Overfør til et serveringsfat og topp med ost.