
Sorbetto di Cioccolatti
oppskrift på sorbetto di cioccolatti, en kremet og deilig sjokoladesorbet perfekt for sommerdager. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Finn en middels stor metallskål som dekker toppen av en liten kjele helt. Hell 3 tommer vann i kjelen og la det småkoke. Slå av varmen. Legg opphakket sjokolade i skålen og plasser skålen over kjelen med varmt vann. La det stå i 2 minutter, og rør deretter. Sjokoladen skal være helt smeltet; hvis ikke, sett skålen tilbake over kjelen med vann, slå av varmen, og rør til alt er smeltet. Ikke la sjokoladen bli for varm. Ta skålen ut av kjelen og la sjokoladen avkjøles til romtemperatur. I en annen middels stor kjele, blander du 2 kopper vann og sukkeret, og lar det koke på middels varme til alt sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles til romtemperatur. Når både sjokoladen og sirupen er romtemperert, blander du dem i en stor metallskål. Sett blandingen i kjøleskapet til den er helt avkjølt; den skal føles kald når du tar på den. Sett den i en iskremmaskin og frys den. Når den er ferdig, skje ut og legg i en liten beholder. La den stå i kjøleskapet til den er helt fast. Server ved å skje ut og nyte.