
Kalkun i vill soppsaus
Lær hvordan du lager kalkun i vill soppsaus med våre enkle trinn for en deilig og smakfull hovedrett. Perfekt for høstmåltider!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 unser brokkolibuketter
- 4 unser søtpoteter
- 1/4 unser fullkornsmel
- 2 (1,5 unser) kalkunmedaljonger
- Salt
- Svart pepper
- 1 1/2 teskje olivenolje
- 1 sjalottløk, skrelt og hakket
- 1,5 unser sjampinjong, skivet
- 1,5 unser østerssopp, skivet
- 1/3 unser hvitvin
- 1/3 unser sitronsaft
- 1/3 unser kyllingkraft
- 1 teskje hakket italiensk persille
- 2 unser appelsinskiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Damp brokkoli lett og sett til side. Stek søtpoteten til den er mør med gaffel. Skrell og skjær i skiver, og sett til side. Ha melet på en tallerken. Krydre kalkunmedaljongene med salt og pepper, og vend dem i melet, og rist av overflødig.
- 3Varm opp oljen i en non-stick panne. Legg i kalkunen og brun den på begge sider, ca. 3 minutter per side. Ta den ut av pannen og sett til side. Tilsett brokkoli og søtpoteter i pannen som kalkunen ble stekt i. Ha i sjalottløk og stek i 10 sekunder. Tilsett deretter sopp og stek til den er blitt myk.
- 4Hell i hvitvin, sitronsaft og kyllingkraft, og la det koke i ytterligere 15 sekunder over veldig høy varme. Fordel sausen over kalkunen, dryss med persille, og pynt med appelsinskiver.